Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
8929 Postów
Maniak
..."Vaapo"...przytoczył między innymi...artykół o problemach z zapewnieniem płynności zatrudnienia w sektorze socjalnym i zdrowia w czasie przyszłych wakacji....
I w skrytości liczy ,iż się załapie na fuchę wakacyjną ...
Tak . Prawdą jest ... , że co roku w wakacje jest kłopot z obsadzeniem w 100% pełnych wakatów , bo Norgi walą na łeb i szyję na wakacje ... i nic ich nie interesuje ,że pracodawca będzie miał kłopoty ... Takie niepisane prawo... i basta...
Moja Firma na przykład w tym roku w Lipcu będzie Totalnie zamknięta... .
Jednak niech..."Vaapo" nie liczy na tą pracę w Tym socjalnym i zdrowotnym sektorze... !!!...
Z PROSTEJ ACZ PROZAICZNEJ...PRZYCZYNY....
"VAAPO"... po prostu nie ma Norweskich uprawnień , do zastąpienia osób które będą na rzeczonych urlopach...
OT taka sobie drobnostka... , acz nie do przeskoczenia...
To nie chora Polska gospodarka ... , gdzie na zastępstwo bierze się pierwszą lepszą osobę z ulicy... .
Tu Osoby zastępujące , Też muszą mieć podobne uprawnienia , jak te na urlopach...
DLATEGO W PRASIE JEST TAKIE LARUM... ,że z jednej strony , jest naprawdę widoczny Kryzys a z drugiej strony , będzie okresowy brak odpowiednich rąk do pracy...
Ot taki niezrozumiały , acz całkiem logiczny niuans... zatrudnieniowy...
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
..."Luba"...napisała..."Absurd , Absurd widzę..." .
Nie chce Mi się dogłębnie wchodzić w ten temat , jednak zaznaczę tylko tyle .
Nie można porównywać ewentualnej pracy spawacza niejakiego..."rafi77771" za 50Nok/T ... do pracy poławiacza kamieni w rzece ...niejakiego ..."Massejob" za 60Nok/t...
...TO SĄ DWA RÓŻNE ŚWIATY...
Jeden , będzie pracował z prądem i w bardzo szkodliwych gazach i promieniach , które w skrajnych przypadkach pozbawiają mężczyzn ojcostwa ... oraz powodują poważne poparzenia skóry...
A drugi pracuje sobie na wolnym powietrzu...fakt w środowisku reumatycznym , niemniej jak będzie dbał o suche ubranie to tak szybko tej dolegliwości się nie nabawi...
Rafi... ma pracować w firmie spawalniczej w której są takie a nie inne obostrzone warunki pracy a co za tym idzie i wynagrodzenie jest z racji prawa pracy wysokie ...A JEDNAK BĘDZIE ZA WŁASNĄ ZGODĄ OKRADANY...
Bo 50Nok/T to KRYMINAŁ ... Bo tu są również stawki spawaczy , regulowane umową zbiorową...
I Uwierz Mi , że gdyby tylko ktoś z Nas znał nazwę firmy , tam gdzie On ma pracować i zadzwoniłby ten ktoś do POLICJI PRACY... , to natychmiast norweski pracodawca miałby kłopoty w trybie bezwarunkowym ...
Takie przypadki już opisywała prasa Norweska...
Natomiast jak się domyślam >Massejaob< pracuje w branży rolniczej lub z nią blisko związaną , bo wyjmowanie kamieni z rzeki to regulacja i udrożnianie koryta tejże , a w rolnictwie jako takim nie ma regulacji płacowych , bo to specyficzna branża i raczej sezonowa ...poza przemysłową hodowlą wszelakiego pożywienia... I tu każdy pracodawca umawia się indywidualnie na daną stawkę z pracobiorcą i na porządku dziennym są stawki i poniżej 50Nok/t , jednak w dobowym systemie pracy , przy pełnym wyżywieniu i darmowym noclegu...
To na razie tyle... ide se lignąć ...na chwil parę...
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Co za nerwowy rocznik , zaczyna Nam się Tu Na Forum Pojawiać...!!!!

Oto niejaki ..."Sławko1010"... Napisał zaledwie 12postów a JUŻ BEZ MAŁA nie wyprowadził Nam z stabilnej równowagi ..."giovi2"...
DWANAŚCIE ... POSTÓW...
To Ja , staram się już od pół roku i nic nie wychodzi , a tu Proszę ...proszę ...co za impertynent ...!!!
Zgłoś wpis
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
WIAM z TROMSØ....
Tak sobie wybylem ze Mojej miesciny na dalsza Polnoc ....
Jak narazie 5-dzien niebo bezmala bezchmurne.... i oby tak dalej... .

Pozdrawiam WSZYSTKICH z Tego zacnego Miasta....
Bede tu jeszcze z pare dni to moze kogos spotkam kto tu mieszka i pracuje...
Na razie spodkalem Dwoch panow niemniej tacy jak Ja delegacyjni....
Gdzie Tu jest kosciol katokicki... i czy Nasi tam sie spotykajo.... .
Zgłoś wpis
1 Post

(giovi2)
Wiking
Gabriel a ja się już zastanawiałam , gdzie Ty się podziewasz.
Nie sądziłam że kiedykolwiek to powiem, ale co tam...raz kozie śmierc....nudno tu jakoś jak nic nie piszesz
Zgłoś wpis
1132 Posty
Gosia P
(małgośka)
Maniak
Miło Cię "zobaczyć" , ale naprawdę szkoda , ze tu utknąłeś .

Schaba zostawiam , bo podobno Polak głodny to zły.

piwo

smacznego , na zdrowie i pozdrawiam
i wychodź stąd Gabriel , więcej razy nie poproszę
Zgłoś wpis
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
No właśnie, ja ten wątek czytałem jak dziennik. Teraz nie wiem co się na forum dzieje. Już myślałem że mi prenumerata wygasła
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
..."BiZi"... napisał...:
...."(moja prababcia była Niemką )...
NO I...? .

Problem jest w tym , że pan Hitler NIEMCEM nie był ot co...!!!...
A i samo obywatelstwo Niemieckie otrzymał bardzo późno...gdy już był przy niekwestionowanej przez nikogo Władzy...

Mało tego Sam Hitler TEŻ jest przecież ŻYDEM...!!! wieś w której się urodził kazał zrównać z ziemią po dojściu do władzy i zasadzić las lub coś w tym stylu... I do dzisiaj w tym miejscu nie ma podobno żadnej osady...

Dlatego Żydzi niczego nie muszą KLONOWAĆ ... ONI MAJĄ TE SAME CECHY CO HITLER W SWOICH GENACH...!!! EKSPANSJA...EKSPANSJA....
Ktoś kiedyś przy jakiejś tam dyskusji na temat tego co Oni wyrabiają z Palestyńczykami ...
Powiedział , że gdyby nie II-Wojna Św. to Żydzi zrobili by to samo z Polską co teraz dzieje się z Palestyną ....!!! .
Nie na darmo krążyło powszechne powiedzenie ...Polskie są na razie jeszcze tylko ulice ..a Nasze Żydowskie , JUŻ Fabryki , Banki i Kamienice... , a powoli i niedługo będzie też ziemia....

Pamiętajmy , że od zarania dziejów konfliktu Żydów z Palestyńczykami chodziło o ziemię którą to w niekontrolowany sposób wykupywano od Palestyńczyków...
Którzy wtedy śmiali się i szydzili ,że Żydzi wykupują pustynie nic nie wartą ...bo same piaski...
Przejrzeli dopiero na oczy gdy Żydzi na ICH WŁASNEJ ZIEMI zaczęli się po II-Wojnie Św. Organizować w Prawdziwe Niezależne Państwo...
Dlatego Liga Narodów... dała przyzwolenie ...bo prawnie była to przecież ...ICH ŻYDOWSKA ZIEMIA...
Wykupiona Legalnie i za niemałe Pieniądze i wszystko jest poparte legalnymi dokumentami... Notarialnymi ,
Których to NIKT nie jest w stanie podważyć ....

...Ot dzięki II-Wojnie Światowej Uniknęliśmy Losu podobnego do tego jaki mają teraz Palestyńczycy na WŁASNE ŻYCZENIE...
Zgłoś wpis
1132 Posty
Gosia P
(małgośka)
Maniak
miło Cię widzieć Gabriel ,
ostatnio pojawiasz się i znikasz , pewnie przez pracę
pozdrawiam
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok